کاشی و سرامیک به عنوان یک پوشش رایج، نقش مهی را در معماری اماکن مسکونی بر عهده دارد. به دلیل کاربرد بالای این محصول، تنوع و زیبایی طرح ها و انواع آن روز به روز بیشتر می شود. برای آشنایی و درک تفاوت کاشی و سرامیک ایتدا باید با تعاریف آنها آشنا شویم. کاشی به دلیل ظرافت و نازکی بیشتر نسبت به سرامیک معمولا برای پوشش دیوار مناسب است نمی توان آن را برای کف مورد استفاده قرار داد. همچنین مقاومت کمتر کاشی در برابر فشار و سرما و گرما، این محصول را به گزینه ای مناسب برای محیط های بسته تبدیل کرده است.
کاشی
کاشی نوعی آجر است که به دلیل پخته شدن در دمایی مشخص به حال نیمه شیشه ای در می آید، این نوع پخت تا حدودی موجب مقاومت در برابر جذب آب، ساییدگی، فشار و ضربه مکانیکی می شود. اگر یک سطح کاشی از لعاب معدنی پوشیده شده باشد، کاشی را لعابدار می نامند. به دلیل مقاومت کمتر نسبت به سرامیک در محیط های بسته مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا در ابعاد کوچکتر تولید می شود.
سرامیک
سرامیک نوعی کاشی است که به دلیل پخته شدن در دمای بالاتر و به دفعات، استحکام بالاتری نسبت به کاشی دارد و معمولا توسط لعابی شیشه ای پوشانده میشود. همچنین چون در زمان پخت فشار بیشتری را تحمل می کنند جذب آب آنها کمتر است و در محیط های باز و مرطوب نیز قابل استفاده هستند.
معمولا از کاشی ها به دلیل جذب آب بالاتر در بدنه و دیوار سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه استفاده می شود ولی سرامیک ها را می توان به دلیل مقاومت در برابر تغییر رنگ در مکان های باز نیز مورد استفاده قرار داد.
تفاوتهای کاشی و سرامیک
برای درک بهتر تفاوت کاشی و سرامیک بهتر است که ویژگیهای هر کدام را به طور جداگانه بررسی کنیم.
از کاشی به دلیل جذب آب بیشتر می توان در ارتفاعات بالاتر استفاده کرد، دارای طرحهای متنوع و زیبایی نسبت به سرامیک است، ولی عموما در مقابل ضربه نا مقاوم بوده و به راحتی شکسته می شوند.
به طور کلی سرامیک دارای سختی بیشتر، مقاومت بالا در برابر یخ زدگی، مقاومت در برابر اشعه خورشید، مقاومت در برابر آتش، فشار، تغییرات آب و هوایی، رطوبت، عدم تغییر رنگ، و جذب کم است و می توان از آن هم در کف و هم در دیوار استفاده کرد.
انواع کاشی و سرامیک
به صورت کلی کاشی ها به انواع مختلفی از جمله کاشی های لعاب دار، موزاییکی، مکزیکی، سفالی، بدنه سیمانی، سنگ فرش و … تقسیم بندی می شوند. شما با توجه به نوع پروژه و نیازهای خاص خود، میتوانید از انواع مختلف کاشیها استفاده کنید. هر نوع کاشی دارای ویژگیها و مزایای خاص خود است که باید در نظر گرفته شود تا بهترین گزینه را برای فضای مورد نظر انتخاب کنید.
سرامیک های پرسلان، سرامیک پرسلان فول بادی، سرامیک آنتی باکتریال، سرامیک ضد اسید، سرامیک مینیاتوری، سرامیک شیشه ای و … نیز از انواع سرامیک ها می باشند. این سرامیک ها با ویژگیهای مختلف خود از جمله زیبایی، مقاومت، و عملکرد، کاربردهای گسترده ای را پیش روی شما قرار می دهند.
تفاوت ظاهری
عموما ضخامت کاشی کمتر از سرامیک است و چون در دمای پایین تری پخته می شود کم رنگ تر از سرامیک است. معمولا ابعاد سرامیک نسبت به کاشی بزرگتر است که در این مورد استثناهایی هم وجود دارد.
تفاوت از نظر مقاومت
همانطور که گفته شد به دلیل تفاوت در مراحل پخت و ظریف بودن کاشی ها، وزن کمتری روی آنها اعمال می شود و در نتیجه نسبت به سرامیک از استحکام کمتری برخوردار هستند. ولی بزرگترین نقطه ضعف کاشی نسبت به سرامیک مقاومت پایین آن نسبت به رطوبت است.
تفاوت از نظر مکان های مورد استفاده
در نظر داشته باشید که می بایست با در نظر گرفتن مکان استفاده، کاشی یا سرامیک خود را انتخاب کنید. با توجه به متفاوت بودن مقاومت سرامیک و کاشی، کابردهای این دو متریال نیز متفاوت است. همانطور که پیش تر ذکر شد، کاشی انتخاب خوبی برای محیطهای باز نیست. ولی نسبت به سرامیک گزینهی بهتری برای پوشش دیوارهای داخلی ساختمان مانند دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام است. در مقابل سرامیک گزینه مناسب تری برای پوشش کف ساختمان و محیط های باز می باشد.
سرامیک کف
یکی از پر کاربردترین و مهم ترین کاربردهای سرامیک در صنعت ساخت و ساز، استفاده از آن به عنوان کفپوش است. به کار بردن سرامیک به عنوان کفپوش به فضای شما ظاهری زیبا و شیک می بخشد و می توانید از مزایای سرامیک برای استفاده طولانی مدت و به صرفه لذت ببرید. یکی از انواع پر کاربرد سرامیک، سرامیک پرسلان است که به صورت کلی از نظر مقاومت و نفوذناپذیری نسبت به در جایگاه بالاتری نسبت به سرامیک قرار دارد.
سرامیک پرسلان نوع تخصصی از سرامیک است که جذب آب کمتر از ۰.۵ درصد دارد. خاک رس سرامیک پرسلان ریزدانه تر بوده و در دمای بالاتری نسبت به سرامیک معمولی پخته می شود. کاربرد های این سرامیک در گستره ای از کف، دیوار، پله، سرویس بهداشتی، پیاده رو و محوطه های باز، ادارات و کارخانه جات، مراکز آموزشی، مراکز فرهنگی و هتل ها قرار دارد.
تشخیص سرامیک معمولی از پرسلان به این صورت است که این سرامیک ها به مدت پنج ساعت در آب جوشانده می شوند و سپس به مدت ۲۴ ساعت در آب گذاشته میشود. اگر جذب آب موجب افزایش بیش از ۰.۵ درصد وزن آنها نشد، به عنوان سرامیک پرسلان در نظر گرفته می شوند.
سرامیک نانو
سرامیکهای نانو از جمله نوآوریهای پیشرفته در صنعت ساختمان به حساب می آیند که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و عملکرد برترشان، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در ساخت این نوع سرامیک ها با استفاده از تکنولوژی نانو، خصوصیاتی از جمله آب گریز بودن، سبک بودن، انعطاف بیشتر و خصوصیت خود تمیز شوندگی ایجاد شده و رسانای ضعیف گرما هستند.
شما عزیزان می توانید برای مشاوره در مورد محصول مورد نظر خود با بخش پشتیبانی سایت کاویان سرام در ارتباط برقرار کنید.
پاسخ دادن